Wieczka

Wiosna w pełni, nasze ogrody urokliwie rozkwitły. Cieszymy się zielenią i z przyjemnością oglądamy rozkwitające rośliny. Za krótki czas zjawią się pierwsze owoce albo warzywa, będziemy je zbierać też magazynować, jedynie jaki sposób na przechowywanie jest najodpowiedniejszy? Jedzenie najlepiej przechowywać w szczelnych pojemnikach, zapobiega to robieniu się wilgoci zaś tym samym ogranicza czy wręcz uniemożliwia powstawanie grzybów lub pleśni, przedostawaniu się robaków ale również wysuszeniu naszych zbiorów. Drugim warunkiem, jaki musi być wykonany iżby nasze zbiory przez długi czas trzymały świeżość, jest pojemnik wykonany ze szkła. W tej sytuacji, najodpowiedniejszymi pojemnikami do przechowywania żywności są oczywiście słoiki. Szczelność oraz wykonanie ze szkła, gwarantuje nam, iż jedzenie nie straci zbytnio na własnej wartości witalnej, lecz ochroni się je również od sporej ilości niekorzystnych czynników zewnętrznych.